Férfiaknak
 
A férfiaknak talán még nagyobb szükségük van a rendszeres - legalább havonta egyszeri - kozmetikai kezelésre, mint a nőknek. Hogy miért? Mert ők nem (vagy csak nagyon kevesen) használnak napi szinten olyan ápoló kozmetikumokat, mint a hölgyek. Pedig a bőrnek szüksége van a rendszeres ápolásra, teljesen mindegy, hogy férfiéről vagy nőéről van-e szó. Így mondhatjuk, hogy az uraknak talán nagyobb szüksége lenne alkalmanként szakértő kezek közt szépülni.
 
De lássuk mik azok a kezelések, melyekre érdemes benevezniük a kozmetikában!
 
Szőrtelenítés, szemöldökszedés: Az utóbbi években egyre elterjedtebb a férfiak körében is a szõrtelenítés. Az összenõtt szemöldök, a szõrõs hát már régen nem divat. Már egyáltalán nem kirívó eset, ha egy férfi ezt kéri a kozmetikustól. A kiszedett szemöldök urak esetében nem formázást, csupán igazítást jelent, hiszen a középen összenőtt szemöldök például egyáltalán nem szexi vagy divatos. A szakember kíméletesen eltávolítja a kusza szőrszálakat, az eredmény pedig egyáltalán nem feltűnő, inkább csak elegáns rendezettséget ad.
 
Arctisztítás: A bőr letisztítása és gőzzel vagy kozmetikumokkal való felpuhítása után a mitesszerek eltávolítása. Férfiaknál különös jelentősége van, hiszen mivel genetikailag nagyobbak a pórusaik, mint a nőknek, sajnos a tisztítás is jobban rájuk fér.
 
Masszírozás: Bár korábban a masszírozás a kezelés elején szerepelt, hogy ezzel is segítsék a bőr felpuhulását, a kozmetikusok az évek során felülírták ezt a szabályt és az arcmasszázs átkerült a kezelés végére és inkább kényeztető funkciót kapott. Segítségével nem csak ellazulhatnak, de a hatóanyagok könnyebben jutnak a bőr mélyére, megfiatalítva, energiával feltöltve azt.
 
Gépi kezelések: A férfiak bõre vastagabb, ellenállóbb, mint a nõké, ezért késõbb ráncosodik. A kialakult ráncok viszont mélyebbek, így a megelõzés is fontos szerepet kap. A faggyúmirigyek mûködése fokozott, könnyen kialakulnak pattanások, zsírosan fénylõ felületek. A rendszeres borotválkozástól vízhiányossá, érzékennyé, durvává válhat a bõrfelszín, mely fokozott ápolást igényel.  Legyen szó a „jó öreg” ultrahangról vagy a legmodernebb gépi fiatalító műveletekről, mind a bőr állapotának javulását, az alkalmazott hatóanyagok minél mélyebb rétegekbe való bejutását célozzák meg.
 
Vannak olyan események, melyeken mindenki a legjobb formáját szeretné hozni. Ilyenkor segít a férfi smink. Ez az arcbõr gondos alapozásából, a karikák, foltok eltûntetésébõl, a zsírosan fénylõ területek mattításából áll. Így az esküvõn, ballagáson, díjátadón készült fényképeket évek múltán is büszkén nézegethetik.
 
Tényleg ajánlom mindenkinek, egyszer próbáljon ki egy kezelést és a végén, biztos vagyok benne, be is jelentkezik előre a következőre.
Kozmetikámban szeretettel várom a férfiakat is, hiszen bõrük speciális ápolást igényel.
 
 
Férfiak által igénybe vehetõ szolgáltatások:
- arctisztítás, zsíros bõr kezelése
- ránctalanító, hidratáló kezelés
- hatóanyagos arcmasszázs
- gépi kezelések: Vio, ultrahangos táplálás
- szõrtelenítés gyantával: szemöldök, hónalj, mellkas, hát, láb, kar
- bõrápolási tanácsadás.