Dermaroller kezelések
 
 
A kollagén a bőr kötőszövetének egyik legfontosabb összetevője. Bőrünk rugalmasságát a kollagénnek köszönhetjük. A kor előre haladtával a szervezetünkben található kollagén vízmegkötő képessége csökken, emiatt bőrünk veszít rugalmasságából és a felszínen ráncok jelennek meg. A kollagén indukciós terápiának (dermaroller) hála azonban fokozható a bőr természetes kollagén termelése, így újra fiatalosan simává, rugalmassá válik bőrünk.
A kollagén indukciós terápia tehát alkalmas bőrfiatalításra, aknés hegek, tág pórusok és ráncok eltüntetésére. A dermaroller ajánlott 25-50 év közötti korosztályba tartozó nőknek és férfiaknakegyaránt!
Ezt a világszerte egyre népszerűbb, új arcfiatalító eljárást egy német plasztikai sebész dolgozta ki. Az újdonság maga az eszköz, ami valójában egy 2 cm-es kis henger, melynek teljes felületét apró, hajszálvékony tűk (200 db) borítják. A kezelő 15-20-szor végiggörgeti a dermarollert a problémás területen, ezzel sok apró sérülést okozva a bőr felső rétegében, mire válaszul beindul annak természetes regenerációs folyamata, és 3-4 hónap alatt kiépül az új kollagén hálózat. Ennek köszönhetően ismét feszes és üde lesz a bőr, kisimulnak a ráncok, összeszűkülnek a tág pórusok, kiemelkednek a mély hegek, újra egyenletes lesz a bőrfelszín.
Maga a kezelés körülbelül 1,5 órát vesz igénybe. A kezelés a bőr tisztításával, a smink eltávolításával kezdődik, majd ezt követően megtörténik a bőrfelület alapos vizsgálata, a bőrbetegségek, a fertőzések kizárása. Ezek után következik a bőrfelület alkoholmentes fertőtlenítése, majd pedig a mikrodermabráziós kezelés, melynek következtében a helyi érzéstelenítő krém hatása felerősödik. A mikrodermabrázió hatásának fokozása érdekében, előtte 60-75 %-os alkoholos letörlés ajánlott.
Az érzéstelenítő hatóidejének lejárta után tisztítás következik, majd megtörténik a hengerezés minden irányba. A kezelés hatására a bőr erőteljesen kipirul. Utána mezoterápiás koktélt viszünk a bőrre ultrahanggal. Miután a hatóanyagok teljesen felszívódtak, bőrnyugtató krémmel kezeljük a bőrt.
A kollagén indukciós terápia nagy előnye, hogy más hasonló célú kezelésekkel szemben (pl. lézeres arcfiatalítás) minimális fájdalommal jár, semmilyen káros mellékhatása nincs, és szükség szerint ismételhető! Egyéni érzékenységtől függően a dermaroller használata után egy-két napig észlelhető bőrpír. A kezelést követő hetekben fényvédő krémmel védeni kell a bőrt az erős napfény ellen, napozás, szoláriumozás nem ajánlott.
Már közvetlenül a kezelés után (1 alkalommal is!), de hetekkel a dermaroller alkalmazását követően már meglepő javulásról számolnak be a páciensek, a legjobb eredmény elérése érdekében 3-5 kezelés javasolt A kezelések között 14 napnál több idő nem telhet el!
A DERMAROLLER kíméletes megoldást nyújt: A terhességi csíkok, striák halványítására, tág pórusú bőr megszépítésére, aknés hegek eltüntetésére, bárányhimlő után visszamaradt kis besüppedések eltüntetésére,idősödő bőrre, apró ráncokra, seborrheas bőrre, hypopigmentációra, cellulitcsökkentésére.
Ellenjavallt a DERMAROLLER alkalmazása:
Aktív bőrbetegség (pl. herpesz) esetén, akut aknés bőrön (az akut gyulladást antibiotikumos és/vagy retinoid kezeléssel lecsendesítik, s majd csak ezután végzik el a dermaroller kúrát a bőrön), keloid képződésre való hajlamesetén, illetve anyajegyekkel borított területen.